مخزن آب آنتی باکتریال، ضد جلبک و بهداشتی

مخزن آب آنتی باکتریال

بنا بر ادعای تولیدکنندگان مخازن پلی اتیلن، مخزن آب آنتی باکتریال در برابر باکتری ها مقاوم هست و امکان رشد باکتری ها در آنها وجود ندارد. با توجه به رشد روز افزون استفاده از مخزن پلی اتیلن به عنوان مخزن آب شرب بهداشتی منازل و ساختمان ها، بهداشتی بودن و بی ضرر بودن آنها برای سلامتی شهروندان از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مقاله بیان خواهیم کرد که آیا برای ذخیره آب شرب نیاز به مخزن آب آنتی باکتریال دارید یا خیر و آنتی باکتریال بودن این مخازن تا چه زمانی حفظ خواهد شد. اما پیش از آن ببینیم مخازن آنتی باکتریال چگونه تولید می شوند.

مخزن آنتی باکتریال چیست و مزایای آن شامل چه مواردی است؟

هر ماده یا پدیده ای که نابود کننده باکتری ها باشد یا فرصت رشد و تولید مثل را از آنها بگیرد ، آنتی باکتریال می نامند. یکی از مثالهای ساده پدیده فیزیکی ساده گرم کردن است. روشهای تولید مخزن آنتی باکتریال متفاوت است. یکی از شیوه های آنتی باکتریال کردن مخازن استفاده از تکنیک Bacteriostatic agent است . مانند انواع مخازن ضد جلبک که می توانند با پیش فیلتر هم باشند. در روشی دیگر از مواد Antiseptic تثبیت شده روی سطح پلی اتیلن استفاده می کنند . در این مخازن پلی اتیلنی تماس مستقیم میکروارگانیسمها با جداره داخلی مخزن باعث مرگ آنها می شود. مخازن آنتی باکتریال تولید شده با این روش یک مشکل بزرگی دارند و آن این است که به محض ته نشینی رسوبات و یا مواد معلقی که از لوله های آب به داخل مخزن وارد می شوند پس از مدت کوتاهی بر روی لایه های آنتی باکتریال نشسته و خاصیت آن را از بین می برند.

مشکل مخازن آب دارای لایه داخلی آنتی باکتریال

 مکانیسم مهار کننده رشد و نابود کننده باکتری در پلیمرهای آنتی باکتریال، صرفا تماسی است و تنها زمانی عمل می کند که دیواره سلولی میکرو ارگانیسم یا باکتری با سطح داخلی مخزن در تماس فیزیکی مستقیم باشد. در طی این تماس مستقیم غشا سیتوپلاسمی و مکانیسم تبادل یونی تک سلولی تخریب می شود. ولی کوچکترین مانعی مانند رسوباتی که به شکل معمول در همه مخازن مشاهده می شوند مانع از اثر ماده آنتی باکتریال روی سطح پلیمر می شود.

اگر اقدام به تهیه مخزن آب با لایه های داخلی آنتی باکتریال نمایید تنها به مدت کوتاهی خاصیت آنتی باکتریال آن حفظ خواهد شد و پس از مدتی این مخازن هیچ تفاوتی با سایر مخازن آب بدون لایه های آنتی باکتریال نخواهند داشت.

آیا برای ذخیره آب شرب نیاز به مخزن آب با لایه های داخلی آنتی باکتریال داریم؟

بعد از اتصال مخزن آب به لوله های آب شهری به دلیل رسوبات داخل آب لوله کشی، نهایتا در مدتی بسیار کوتاه ( چند روز ) بیشتر سطح داخلی مخزن خصوصا قسمتهای پایینی آن پوشیده از رسوبات شده و مواد ته نشین شده مانند سپری، از باکتری ها محافظت می کنند. تنها باکترهایی که در عمیقترین لایه رسوبات و در مجاورت سطح داخلی مخزن هستند تحت تاثیر ماده آنتی باکتریال داخل پلیمر قرار خواهند گرفت. بنابراین به نظافت دوره ای مخزنتان اهمیت بیشتری دهید و به هیچ وجه قبل از مخزن اصلی و حجیم ساختمان از فیلتر ذغال فعال استفاده نکنید. این فیلتر مهمترین ماده آنتی باکتریال یعنی گاز کلر محلول در آب را از آن جدا می کند. توجه فرمایید آبی که از فیلتر ذغال فعال عبور می کند به فاصله کوتاهی باید مصرف شود.

 موثرترین ماده آنتی باکتریال کلر موجود در آب است.

همانطور که بیان شد هر مخزن آب که بتواند از رشد باکتری جلوگیری نماید به عنوان مخزن آب آنتی باکتریال شناخته می شود.  گاز کلر محلول در آب که توسط شرکت آب و فاضلاب به آن در تصفیه خانه ها اضافه می شوند موثرترین و مهمترین ماده آنتی باکتریال است که از آب و مخزن ذخیره شما به خوبی محافظت می کند. لطفا به هیچ عنوان از فیلتر ذغال فعال قبل از مخزن ذخیره اصلی ساختمان استفاده نکنید این ماده با حذف مهمترین ماده آنتی باکتریال بعنی گاز کلر محلول در آب شانس رشد و نمو به باکتری ها در داخل مخزن را خواهد داد. آبی که از فیلتر ذغال فعال عبور می کند کلر خود را از دست می دهد و بهتر است زودتر مصرف شود.

همان گونه که عنوان شد رنگ خوراکی دی اکسید تیتانیوم Tio2 یک اکسید فلزی به صورت پودر سفید رنگ است که جاذب اشعه ماورا بنفش نیز هست. کاربرد وسیع این ماده در صنعت به عنوان رنگ خوراکی ( رنگ سفید آدامس )، کرم ضد آفتاب و … است.  خاصیت مهم دیگر، ماهیت فتوکاتالیستی آن است. این ماده می تواند آلاینده های متعددی را از طریق اکسیداسیون با استفاده از نور خورشید یا نور مصنوعی ( خصوصا اشعه ماورای بنفش ) بعنوان یک منبع انرژی، تجزیه و نابود کند. دی اکسید تیتانیوم که در واقع رنگ سفید مخزن پلی اتیلن است به عنوان یکی از بهترین فتوکاتالیست ها برای حذف باکتری ها ، مواد آلی سمی ،فرآیند حذف انواع فلزات سنگین از آب و فاضلاب، تصفیه آب های آشامیدنی و تصفیه هوا در صنعت کاربرد دارذ.

نتیجه گیری: شما برای ذخیره آب شرب نیازی به استفاده از مخازن آنتی باکتریال با لایه های داخلی ضد باکتری نخواهید داشت. زیرا اگر مخزن آب پلی اتیلن شما از پلی اتیلن با کیفیت مثلاً پلی اتیلن 3840 تولید شده باشد و نور نتواند به داخل مخزن وارد شود و مواد آنتی یو وی در لایه بیرونی مخزن وجود داشته باشد به خودی خود داخل مخزن آنتی باکتریال باقی خواهد ماند و دیگر نیازی به خرید مخزن با لایه های داخلی آنتی باکتریال نخواهید داشت. البته اگر مشکل مالی ندارید و می خواهید پول بیشتری پرداخت کنید می توانید این نوع مخازن را خریداری کنید!

برای مشاهده ابعاد و قیمت منبع آب، قیمت مخزن آب و یا قیمت تانکر آب پلاستیکی به صفحه ابعاد و قیمت ها مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *