مخزن آب پلی اتیلن چهار لایه، پنج لایه و بیشتر

اگر به دنبال خرید مخزن آب پلی اتیلن چهار لایه و پنج لایه و یا حتی بیشتر هستید و یا کسی به شما عنوان کرده بهترین مخزن، منبع یا تانکر آب، مخزن 4 لایه و یا 5 لایه است حتماً پیشنهاد می کنیم این مطلب را به دقت مطالعه نمایید. در این مقاله شما از علت وجود هر یک از لایه ها و نقش آنها با خبر خواهید شد و می توانید در انتها تصمیم بگیرید که کدام نوع مخزن از بین مخزن تک لایه، مخزن سه لایه، مخزن چهار لایه و مخزن پنج لایه انتخاب بهتری است.

مقایسه مخزن، منبع یا تانکر آب تک لایه، 3 لایه و 4 لایه

یک اصل کلی در خصوص مخازن پلی اتیلن در صنعت قالبگیری دورانی است و آن این است که برخلاف انتظار عموم هر چقدر تعداد لایه های مخازن پلی اتیلن کمتر باشد استحکام و طول عمر مخزن افزایش پیدا می کند. پس مخزن تک لایه از مخزن سه لایه یا چهار لایه یا پنج لایه به مراتب استحکام بالاتری دارد. در نتیجه نباید بی جهت تعداد لایه های مخزن پلی اتیلنی را افزایش داد زیرا هم استحکام آن کمتر می شود و هم قیمت تمام  شده بیشتر خواهد شد.

اما مخازن تک لایه نقطه ضعفی که دارند این است که نور به داخل آنها نفوذ می کند در نتیجه در صورت ذخیره سازی آب، داخل آن می تواند جلبک رشد کند. به همین دلیل مخازن پلی اتیلن سه لایه تولید می شوند. در این مخازن یک لایه مشکی رنگ در بین دو لایه سفید رنگ قرار داده شده اند تا نور به داخل آن نفوذ نکند. پس اگر برای آب شرب مخزن آب پلی اتیلن می خواهید مخزن آب پلی اتیلن سه لایه بهترین انتخاب است.

مخزن آب پلی اتیلن چند لایه
مخازن پلی اتیلن سه لایه به بالا از نظر شکل ظاهری بیرونی کاملاً مشابه یکدیگر می باشند. ولی مخازن تک لایه متفاوت هستن و از بیرون نیز قابل تشخیص می باشند

 

مخزن تک لایه مخزن 3 لایه مخزن 4 لایه
استحکام و دوام
مقاوم در برابر نور خورشید (آنتی – یووی)
آنتی باکتریال و ضد جلبک
امکان مشاهده سطح مایع از بیرون مخزن
مقاومت در برابر تغییرات دما (عایق حرارت)   بد خیلی خوب عالی
لایه ها (به ترتیب از خارج به داخل) 1 لایه سفید رنگ 1 لایه سفید رنگ + 1 لایه میانی مشکی رنگ + 1 لایه آنتی باکتریال فود گرید* 1 لایه سفید رنگ + 1 لایه فوم عایق حرارت + 1 لایه میانی مشکی رنگ + 1 لایه آنتی باکتریال فود گرید*
مناسب برای ذخیره گازوئیل آب آشامیدنی، آب مصرفی، آب کشاورزی آب آشامیدنی، آب مصرف و آب کشاورزی در شرایط بسیار سخت
آب و هوایی

* فود گرید یا Food Grade

تفاوت مخزن پلی اتیلن سه لایه و تک لایه

مخزن آب پلی اتیلن چهار لایه

مخزن پلی اتیلن 4 لایه در واقع همان مخزن پلی اتیلنی 3 لایه استاندارد است که با یک لایه فوم عایق حرارت پوشانده شده تا از تبادل بیش از حد دما در شرایط سخت آب و هوایی جلوگیری کند. توجه داشته باشید که خود منبع 3 لایه استاندارد به خاطر لایه میانی مشکی رنگی که دارد تا حدود زیادی از تبادل دما جلوگیری می کند. بنابر‎این ما خرید مخزن 4 لایه و بیشتر را تنها به مشتریانی که قصد استفاده از مخزن در شرایط سخت آب و هوایی دارند  یا هر کاربری دیگری که یکسان نگه داشتن مایع درون مخزن اهمیت دارد، پیشنهاد می دهیم.

 

آیا تعداد لایه های بیشتر باعث مقاوم تر شدن مخزن می شود؟

همانطور که در جدول بالا نیز مشاهده می کنید، بیشتر بودن تعداد لایه های مخزن  استحکام و مقاومت محصول را نه تنها افزایش نمی دهد بلکه کاهش نیز نیز می دهد. به عبارت دیگر وظیفه لایه چهارم یا پنجم در این مخازن افزایش مقاومت و دوام محصول نیست.

آیا تعداد لایه های بیشتر در حفظ کیفیت آب داخل مخزن موثر است؟

جواب این سوال هم بله هست و هم نه. اگر بخواهیم با جزئیات بیشتری به پاسخ این سوال بپردازیم باید گفت که کیفیت آب در مخزن تک لایه و 3 لایه تفاوت اساسی دارد اما بین مخزن 3 لایه و 4 لایه هیچ تفاوتی نیست. اما دلیل این موضوع چیست؟ مخزن تک لایه اصولا برای ذخیره سازی آب آشامیدنی و مصرفی که حفظ بهداشت و کیفیت آن اهمیت بالایی دارد ساخته نشده. نور خورشید و همچنین نور مصنوعی به همراه دما به راحتی از مخزن تک لایه رد شده و به داخل مخزن نفوذ می کند. در نتیجه مشکلات بهداشتی مثل جلبک زدن آب داخل مخزن یا منبع و همچنین مشکلات کیفیتی مانند گوارا نبودن آب پیش می آیند. اینجاست که مخزن 3 لایه پلاستیکی ضد جلبک و آنتی باکتریال وارد صحنه می شود. مخازن 3 لایه یک لایه میانی مشکی رنگ دارند که دو کار مهم را انجام می دهند. اولی جلوگیری از نفوذ نور خورشید است که دیگر خیال مصرف کننده را از جلبک نزدن و همچنین بهداشتی بودن آب راحت می کند. دومی جلوگیری نسبی از تبادل دماست که به گوارا ماندن آب شرب منجر می شود. بنابراین مخزن 3 لایه کاملا بهداشت و کیفیت آب مصرفی و شرب را تضمین می کند. حالا احتمال این سوال برایتان پیش بیاید که اصلا چرا مخزن 4 لایه تولید می شود؟ به اختصار مخزن 4 لایه همان مخزن 3 لایه است که یک لایه فوم عایق حرارت به آن اضافه شده تا دمای مایع ذخیره شده در مخزن ثابت بماند.

انواع مخزن 4 لایه (فوم دار و چند لایه رنگی)

در حال حاضر 2 نوع مخزن در بازار با نام مخزن 4 لایه به فروش می روند. نوع اول که ما به آن مخزن 4 لایه واقعی می گوییم همان مخزن 3 لایه فوم دار است که فوم عایق حرارت به عنوان لایه چهارم در نظر گرفته می شود. اما در نوع دوم که به ما به آن مخزن 4 لایه اسمی می گوییم، خبری از فوم نیست. بلکه در این مخازن به جای یک لایه میانی رنگی، 2 لایه یا بیشتر استفاده می شود. سوالی که باید از تولیدکنندگان و فروشندگان این مخازن پرسید  که دلیل استفاده از 2 لایه رنگی در میان چیست؟ آیا لایه رنگی، عموما مشکی، اول نتوانسته کار خودش را انجام دهد؟ و یا هیچ دلیل منطقی پشت تولید این نوع محصولات وجود ندارد و فروش این مخازن تنها از طریق تله های بازاریابی ممکن است؟

چطور مخزن 4 لایه اسمی و واقعی را از هم تشخیص دهیم؟

تشخیص مخزن 4 لایه اسمی و واقعی از یکدیگر اصلا کار سختی نیست. به تصویر پایین نگاه کنید. احتمالا در همان ثانیه اول متوجه وجود فوم عایق حرارت میان لایه های میانی شدید. هنگام خرید نیز چک کردن اینکه مخزن 4 لایه ای که روبروی شماست از نوع اسمی است یا واقعی همینقدر ساده است. درب مخزن را بردارید و از بالا به آن نگاه کنید. اگر یک لایه فوم مشاهده کردید آن وقت مخزن 4 لایه واقعی است و اگر فوم را ندیدید، 4 لایه اسمی است.

چطور بدانیم مخزن 3 لایه پلی اتیلنی مناسب ما است یا مخزن 4 لایه پلی اتیلنی؟

همانطور که در قسمت های قبلی مقاله نیز به آن اشاره کردیم، مخزن 3 لایه پلی اتیلنی استاندارد کاملا بهداشت و کیفیت آب ذخیره شده را حفظ می کند. اما اگر قصد نصب مخزن 4 لایه در شرایط سخت آب و هوایی را دارید و یا می خواهید از مخزن در صنایعی استفاده کنید که ثابت ماندن دما داخل مخزن اهمیت دارد، آن وقت به سراغ مخزن 4 لایه فوم دار بروید.

مخزن 4 لایه فوم دار و مخزن 4 لایه با لایه درونی رنگی

یکی دیگر از مخازنی که در بازار به اسم مخزن 4 لایه پلاستیکی به فروش می رود، مخازنی هستند که لایه فوم ندارند بلکه یک لایه رنگی درونشان دارند که به عنوان لایه چهارم معرفی می شود. این لایه رنگی اغلب به عنوان لایه آنتی باکتریال تبلیغ می شود.
باید به خاطر داشته باشید که خاصیت آنتی باکتریال مخزن به سبز، آبی، قرمز و … بودن لایه داخلی مخزن ربطی ندارد. به طور مثال این طور نیست که مخزنی با لایه داخلی سبز آنتی باکتریال باشد و با لایه آبی و قرمز دیگر آنتی باکتریال نباشد. لایه داخلی به هر رنگی که باشد خاصیت آنتی باکتریال بودنش از نوع تماسی است و با یکی دو بار اولی که مخزن پر و خالی شود این خاصیت از بین می رود.

اگر شما هم بر بهداشتی بودن مخزنی که قرار است در آن آب شرب و مصرفی ذخیره کنید تاکید ویژه دارید، رنگی بودن لایه داخلی را فراموش کنید و به جای آن مطمئن شوید که از برند معتبر خرید کنید. همچنین محصول باید نشان استاندارد، سیب سلامت وزارت غذا و دارو را داشته باشد و پلی اتیلن استفاده شده برای تولید از نوع فود گرید و فاقد BPA باشد.

برای نگهداری اسید و دیگر مواد شیمیایی از چه مخزنی استفاده کنیم؟

مشاوره خرید مخزن اسید و مواد شیمیایی کمی پیچیده تر از مخزن آب است. دلیل این موضوع این است که هر اسید ویژگی ها و خصوصیات منحصر به خود را دارد. اما اگر قصد خرید اولین مخزن اسید خود را دارید و مطمئن نیستید که چگونه بهترین محصول را انتخاب کنید، اصلا جای نگرانی نیست. یک تیم حرفه ای از کارشناسان فروش مخزن اسید از ساعت 8 صبح تا 7 عصر شما را در انتخاب و خرید مخزنی که مناسب ذخیره اسید مد نظرتان باشد راهنمایی می کنند. کافیست که در ساعات اعلام شده با شماره 02144554522  حاصل فرمایید.

نکاتی برای افزایش طول عمر مخزن

جدا از اینکه مخزن سه یا چهار لایه تهیه کنید، نکاتی هست که با رعایت آن می توانید عمر مخزن را افزایش دهید.

  • اگر قصد نصب مخزن در فضای آزاد را دارید، از یک سایه بان استفاده کنید. اینگونه هم خاصیت ضد یووی مخزن بیشتر دوام دارد و هم آب داخل مخزن گوارا باقی می ماند.
  • برای جلوگیری از یخ زدن آب در تاسیسات آبرسانی هنگام زمستان عایق بودن مخزن کافی نیست. حتما لوله های آب منتهی به مخزن را نیز عایق پیچی کنید.
  • به دلیل وجود رسوبات بسیار زیاد در آب لوله کشی شهری و ته نشین شدن تدریجی آن، مخزن به طور دوره ای نیاز به نظافت دارد.